Kako dobro poznaš UNESCO?

Učenci in dijaki UNESCO šol, kako dobro poznate UNESCO?

Učenci in dijaki se v zadnjem letu niste imeli veliko priložnosti za medsebojno druženje, zato vas vabimo, da se nam pridružite na zabavnem virtualnem kvizu. Spoznali boste nekaj zanimivih dejstev o Organizaciji združenih narodov in se pomerili v znanju. Člani zmagovalnih ekip bodo prejeli praktične nagrade.

Colorful Covid-19 Learning Initiatives Webinar Announcements Facebook Post

Kviz bo razdeljen na več kategorij; splošno o UNESCU in OZN, svetovna naravna in kulturna dediščina, nesnovna dediščina, znanost, izobraževanje. V vsaki iz med petih kategorij bodo tekmovalci dobili pet vprašanj, na katera odgovorijo kot ekipa. Vabimo vas, da pred izvedbo kviza obiščete spletno stran Skupaj močnejši, kjer so mladim in učiteljem na voljo informacije in gradiva o delovanju Združenih narodov.

Virtualni kviz bo potekal 27. 5. 2021. Mentorji bodo prejeli povezavo, s katero bodo učenci dostopali do vprašanj. Reševanje bo mogoče med 7:30 in 14:45, šole lahko v tem času samostojno določijo čas začetka reševanja kviza, ki najbolj ustreza urniku učencev. Mentorji bodo najkasneje 28. 5. 2021 obveščeni o rezultatih. V primeru, da dve ali več ekip doseže enako število točk bo o nagrajencu odločil žreb.

PRIJAVA NA KVIZ
K sodelovanju vabimo osnovne in srednje šole, ki so vključene v UNESCO ASP Net mrežo šol. Vsaka šola lahko sodeluje z eno ekipo učencev/dijakov, ki šteje tri člane.
Prijave za sodelovanje na virtualnem kvizu sprejemamo do ponedeljka, 24. 5. 2021, na naslov e-pošte: koordinator@unesco-mladi.si. Mentorji ob prijavi navedejo imena sodelujočih učencev in priložijo soglasja staršev za sodelovanje.
NAGRADE
Tri ekipe, ki bodo dosegle najvišje število točk bomo nagradili s praktičnimi nagradami.
1.mesto: družinska vstopnica za ogled rudnika Mežica z vlakom.
2.mesto: družinska vstopnica za obisk Antonijinega rova (Rudnik živega srebra Idrija).
3.mesto: družinska vstopnica za obisk Sečoveljskih solin.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Organizator natečaja se obvezuje, da bo pridobljene osebne podatke o sodelujočih uporabil in obdeloval zgolj za izvedbo virtualnega kviza.

DODATNE INFORMACIJE
Za dodatna vprašanja in informacije o natečaju smo dosegljivi: koordinator@unesco-mladi.si.

Prijavnica_kviz za šole

KAKO DOBRO POZNAŠ UNESCO-Razpis