Maša Pikon

Ekonomska šola in srednja šola Radovljica

MašaUNESCO je miroljubna organizacija, ki spodbuja izobraževanje, različne svetovne projekte, varuje človekove pravice, vzdržuje demokracijo in drži, seveda z drugimi njej podobnim organizacijami, trenutno svet pokonci, ker v njem vlada kaos. Svet doživlja gospodarsko, kot tudi moralno krizo, zdi se mi pomembno, da se že, kot mladi zavedamo, da moramo spoštovati enake in drugačne ljudi okoli sebe, da ne smemo pozabiti na naša načela, v katera verjamemo in da spodbujamo druge, da se nam pri tem pridružijo. To je zame UNESCO Glasnik.

Mašini prispevki:

Moje UNESCO leto 2015

Dogajanje Unesco-aktivnosti na naši šoli in misli o vodi

Brez vode človeško telo zdrži zgolj nekaj dni. Toda voda ni življenjskega pomena samo za nas ljudi, toda tudi za naravo in bitja, ki v njej živijo. Lahko smo hvaležni, da jo lahko pijemo iz pipe, brez tega da bi nas skrbelo, če bo ta voda vplivala na naše zdravje. Sama brez vode ne bi preživela niti dan, vedno jo imam sabo v moji » eko flaški« kot večina mojega razreda.

2. prispevek in misli o zaposljivosti ter demokraciji

Zaposljivost, beseda ki je zadnja leta postala problem vsem, še posebej pa mladim. Veliko mladih z diplomo ne more dobiti ustrezne zaposlitve in zato podaljšujejo svoj status dokler je v državi to dovoljeno. Na koncu se pri poznih dvajsetih, znajdejo brez izkušenj v svoji stroki, kar nadaljnjo pomeni težjo zaposlitev.

Končano šolsko leto in srednješolsko obdobje

Z mojimi sošolci smo se letos poslovili od srednje šole in še sami komaj verjamemo, da se vpisujemo na univerzo, saj nase še kar gledamo kot na otroke. Kljub vsem skrbmi, komaj čakam da odidem v Ljubljano in začnem obiskovati predavanja, saj si to želim že kar nekaj časa.  Najbolj si pa želim, da bom kot do sedaj, pomagala drugim in s tem prispevala svoj majhne delež, k boljšemu jutri. 

Zbliževanje kultur

Je pomembno ne samo zaradi tega, da se pokaže, da smo si enaki, ne glede na barvo kože,vero, našo politično prepričanje, še nekaterim delom sveta, temveč tudi zato, da spoznamo nekaj novega, da vidimo, da ne obstaja samo takšen kot je naš način življenja.

Svetovni dan knjige

Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica je aktivna UNESCO šola in pri napredku le-tega sodeluje že vrsto let po okriljem profesorice psihologije Irene Pungerčar.

 

Leave a Reply