Maruša Žlebir

Moje ime je Maruša Žlebir, stara sem 13 let. Prihajam iz vasi Zgornji Brnik, ki je v občini Cerklje na Gorenjskem. Zelo rada imam živali, zato sem tudi vegetarijanka.

V šoli obiskujem Eko krožek, ker me delo z rastlinami, naravo veseli. Tudi doma gojim svoja zelišča. Ob šoli pa obiskujem še baletno šolo, kjer plešem že pet let. V prostem času pa se rada družim s konji, zanima me naravno konjarstvo.

V prihodnosti bi rada hodila na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, če bi mi uspelo, pa bi kasneje rada postala poklicna balerina.

Zelo sem vesela, da sem bila izbrana za Unesco glasnika. Pričakujem, da bomo z Unescom sodelovali pri različnih (svetovnih) projektih za pomoč ljudem, živalim in naravi in s tem pripomogli k temu, da se bomo na zemlji vsi počutili prijetno.

Marušini prispevki:

Multikulturnost

Z multikulturnostjo se danes srečujemo že povsod. Če pogledamo naokrog vidimo predstavnike drugih kultur in ver. Tudi v šoli se učenci vedno bolj srečujemo s tem. Vsi bi se morali do teh ljudi obnašati lepo, jim pomagati pri spoznavanju naše kulture in se morda naučiti tudi česa iz njihove kulture, za boljši vklop v družbo. 

Leave a Reply