Klara Sara Podgrajšek

Moje ime je Klara Sara Podgrajšek, prihajam iz Grada v občini Cerklje na Gorenjskem in hodim v 8. razred osnovne šole Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem. Zelo rada imam nemški jezik in bila sem tudi večjezičnem festivalu v Škofje Loki. Bilo mi je zelo všeč. V šoli sem obiskovala dodatni pouk za biologijo in šla na tekmovanje na temo kače. Izven šole bomo sedaj z Marušo in drugimi zbirale denar za živali v zavetišču na Miklavževem sejmu.

V življenju bi zelo rada pomagala oz. preučevala živali na različne načine. Zelo rada bi postala veterinarka, zoologinja ali biologinja. Upam, da mi bodo moje ocene to tudi dopustile. Zelo rada bi potovala po svetu in pomagala ogroženim živalski vrstam ter zapuščenim živalim.

Da sem bila izbrana za Unesco glasnika me zelo veseli. Zanimajo me različni svetovni problemi in na ta način bom lahko tudi delovala v tej smeri.

Klarini prispevki:

Vtisi o obisku Morske biološke postaje Piran, 6.6.2014

V petek je bilo super. Sprva sem mislila, da bo bolj dolgočasno ampak se je iskazalo, da sem se motila. Delavnice so bile zelo zanimive. Super je bilo ko smo šli na ladjo in si ogledali delo. Še posebej mi je bilo všeč, da smo imeli UNESCO glasnike take naloge. Bolje sem spoznala tudi 2 drugi glasnice kar je bilo super. Upam, da bo še kakšen tak dogodek. 

Združevanje kultur

Združevanje kultur je zelo obsežen pojem. Mislim, da združevanje kultur lahko poteka na več različnih načinov, naprimer, da nismo rasistični. Tega ne podpiram in res ne razumem takšnih ljudi. Mislim, da je ljudem  druge kulture težko, če vedo, da jih ljudje ne marajo le zaradi njihovega videza in izvora.

Leave a Reply