2014

Svetovni dan oceanov 2014

Obeležitev svetovnega dneva oceanov 2014 bo tradicionalno izvedla Morska biološka postaja v Piranu z dnevom odprtih vrat. Celodnevna prireditev bo vsebovala različna predavanja in je namenjena otrokom in mladim. Vsako leto se dneva odprtih vrat udeleži prek 200 mladih iz cele Slovenije. Letos bo dan odprtih vrat potekal v petek, 6. junija 2014 v Piranu.

2. UNESCO tek mladih 2014

V sredo 14.5.2014 se je na Ptuju uspešno zaključil 2. UNESCO tek mladih. S skupnim sodelovanjem so Gimnazija Ptuj, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Mestna občina Ptuj organizirali celodnevni dogodek, ki je navdušil vse obiskovalce in udeležence. Častni pokrovitelj teka je bila Slovenska nacionalna komisija, častni partnerji pa so bili Slovenska antidopinška organizacija, Atletska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije ter Intersport.

Parada učenja 2014

Parada učenja – zaporedje festivalskih in strokovnih dogodkov, izpeljanih v okviru Tedna vseživljenjskega učenja – je v Mariboru potekala v sredo, 14. 5. 2014. Unesco glasnica Urška Pliberšek se je udeležila dogodka.

Teden vseživljenjskega učenja 2014

Od 12. do 18. maja 2014 bo poteka teden vseživljenjskega učenja.

Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt je organiziran v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Namen projekta je opozoriti na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

UNESCO dan kulturne raznolikosti

Ob svetovnem dnevu kulturne raznolikosti za dialog in razvoj vas vabimo na srečanje UNESCO mreže šol Slovenije z obeležitvijo svetovnega dneva kulturne raznolikosti za dialog in razvoj, ki ga pripravlja središče Mojstrana, z naslovom “Skupaj smo različni”.

Srečanje bo potekalo v petek 9. maja, na Jesenicah na trgu Toneta Čufarja in v Gledališču Toneta Čufarja s pričetkom ob 10. uri.

Kulturni bazar 2014

26. marca je v Cankarjevem domu potekal 6. Kulturni bazar, drugič pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Na letošnjem Kulturnem bazarju se je predstavilo več kot 300 kulturnih, umetniških in izobraževalnih ustanov, med njimi tudi UNESCO mladinska platforma.