Jaka Gruden

Jaka Gruden

Član Unesca sem postal, ker ta organizacija, kot del OZN, ščiti, varuje in širi zavest o stvareh, ki so mi zelo pri srcu ali se mi zdijo izredno pomembne: kultura, znanost, izobrazba in mir. Te vrednote, ti pojmi so zame samo jedro, sama duša človeškega v človeku.

S svojim članstvom v Unescu želim tudi sam, s sodelovanjem mojih vrstnikov, prispevati nekaj malega k tem ciljem. Upam, da bom s tem pomagal ustvariti boljši jutri,  brez vojne, brez joka, svet miru in spoštovanja.

To nameravam storiti s vestnim sodelovanjem v UNESCO projektih, s ozaveščanjem o Unescovi misiji in s svojim odnosom do drugih ljudi, tako prijateljev kot neznancev.

Jakovi prispevki:

Moje UNESCO leto 2015

Misli o vodi

Brez vode življenja ni. Ne primitivnega, ne kompleksnega. Zato je za človeka voda najnujnejša stvar na svetu, brez nje ne more biti. Iz nje pridobiva elektriko, poganja mu industrijo, goni mu kmetijstvo in olajša trpljenje.
Nadzor nad vodo je izredno pomemben. Kdor odvzame vodo sovražniku, ga obsodi na poraz. Mnogo vojn in spopadov v današnjem času je tako bridkih in krvavih prav zaradi vprašanj nadzora vode.
Voda je nujna za vse nas. Zato je tudi last vseh ljudi, ne le posameznikov. Voda za mene in za tebe in za vse ostale.

Leave a Reply