Luka Kropivnik

Luka KropivnikGimnazija Ravne na Koroškem

Moje ime je Luka Kropivnik in sem UNESCO glasnik v središču za Koroško, Slovenj Gradec. Da sem bil izbran za to funkcijo mi pomeni veliko čast. Sebe vidim v vlogi predstavnika UNESCO organizacije na Koroškem, tistega, ki širi glas o Unescu na našem koncu Slovenije. Poskušal se bom čim bolj aktivno vključevati v projekte in sodelovati na UNESCO dogodkih. Pričakujem tudi, da se bomo glasniki med sabo čim bolj povezovali in tako postali veliko bolj efektivni pri delu in izvajanju nalog, ki jih kot UNESCO glasniki moramo.

Lep pozdrav iz Koroške.

Dejavnosti v decembru in januarju ter misli o vodi

Voda je pomemben vir življenja, ki nas obdaja praktično ves čas. Življenja brez njene prisotnosti ni, a se ljudje premalo zavedamo njenega pomena za naše življenje, saj je imamo na srečo dovolj, vendar nimajo vsi ljudje takšnega privilegija. Žalostno je, da se določene dobrine zavemo kako je pomembna šele takrat, ko jo izgubimo in zato menim, da bi bilo potrebno z vodo delati bolj varčno in ne tako neodgovorno, kot delamo, predvsem v poletnih mesecih.

VI. mednarodna ekološka konferenca mladih

V Sibirskem mestu Khanty – Mansiysk je letos potekala že VI. mednarodna ekološka konferenca mladih. Kot UNESCO glasnik me je letos doletela čast, da sem zastopal Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO. Tako sem se maja s svojo mentorico Petro Popič odpravil v okrožje Ugre v mesto Khanty-Mansiysk, kjer smo razpravljali o tematiki onesnaževanja rek. Jaz sem predstavil problem invazivnih vrst rastlin ob slovenskih rekah. Posebej sem opozoril na najbolj razširjeni rastlini na nabrežjih naših rek; japonski dresnik in železava nedotika.

Leave a Reply