Izbrani udeleženci programa ‘Shaping futures’ za bodoče frizerje

Kot smo že pisali je SHAPING FUTURES dobrodelni projekt Schwarzkopf Professionala, ki bo na naših tleh potekal v sodelovanju s Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO, kjer s posredovanjem frizerskega znanja mladim in socialno zapostavljenim ljudem odpirajo možnosti za boljšo prihodnost ter možnosti zaposlitve.

Slovenija je bila izbrana za izvedbo tega projekta v letošnjem letu, ki bo potekal v Mariboru od 8. julija do 3. avgusta.

Posebna komisija je izbrala 20 mladih (v starosti od 15 do 17 let) iz Slovenije, ki so na podlagi prijave izkazali interes za sodelovanje in želijo osvojiti znanje frizerskih veščin. Udeleženci prihajajo iz socialno zapostavljenih družin. Projekt se bo vsak dan med 8.7. in 3.8. odvijal v prostorih Srednje šole za oblikovanje v Mariboru.

Osebe, ki bodo vodile specialno izobraževanje, so priznani in uveljavljeni frizerski strokovnjaki iz Slovenije in tujine, z dolgoletnimi frizerskimi izkušnjami. Poleg njih so se k sodelovanju odzvali tudi nekateri partnerski saloni Schwarzkopf Professional iz Slovenije, ki bodo v tandemu z mentorji izobraževali mladostnike.

Celotno izobraževalno ekipo oblikujejo prostovoljci. Odgovorna ekipa bo po končanem šolanju aktivno sodelovala pri iskanju zaposlitve za vsakega posameznega mladostnika iz projekta.

Projektu SHAPING FUTURES se obeta velik uspeh in odmevna prepoznavnost, kar odpira možnosti za njegovo ponovitev v naslednjem letu morda tudi v Ljubljani.