4. UNESCO ASP tek mladih

Gimnazija Ptuj, ki je aktivna članica svetovne mreže UNESCO ASP šol, v šolskem letu 2015 – 2016 organizira v sodelovanju z MO Ptuj, UNESCO mladinsko platformo, društvi ter zavodi v lokalnem okolju UNESCO ASP tek mladih.

Povezali bomo kulturo športa in zdravja s kulturo miru in organizirali mednarodni UNESCO ASP  tek otrok, učencev, dijakov, učiteljev iz cele Slovenije in tujine ter vseh, ki  jih bomo povabili, da z nami tečejo za mir v svetu.

Med njimi ste tudi vi, ki vas vabimo, da tečete z nami ali se nam le pridružite. S svojo udeležbo boste prispevali k motiviranju mladih za lasten telesni razvoj in zdrav življenjski slog ter k promociji vzgoje za kulturo miru, strpnosti in odprtosti do različnosti, za mir, pravičnost in enake možnosti vseh mladih sveta.

Z vami bo naš tek bolj privlačen, bolj  bogat in odmeven.

Tek bo potekal v več kategorijah: od 400 m za najmlajše do 3000 m za najstarejše.

Želimo si, da bo v vsaki kategoriji z mladimi teklo čim več znanih slovenskih oseb in oseb, ki so v srcu in glavi zavezane UNESCO idealom.

Start in cilj teka bosta pred mestno tržnico, trasa pa bo speljana po starem mestnem jedru.

Tek bo 18. maja 2016, z začetkom ob 9:30.

Dogodek bo imel vse tekaške elemente: štartni in ciljni prostor, štartne številke, tekaško malico, čeprav ne bo TEKMOVALNEGA ZNAČAJA. Vsi bomo zmagovalci.

Veselimo se vaše odločitve za sodelovanje. Upamo, da boste našli čas in boste s svojo udeležbo prispevali, da bo tekaški dogodek preplavil staro ptujsko jedro z UNESCO utripom in ponesel v svet sporočilo: »Vsak otrok tega sveta ima pravico, da svobodno teče svoj tek življenja.«