ZAKLJUČEK PROJEKTA REVŠČINA NA SREDNJI EKONOMSKI ŠOLI MARIBOR, 28. 5. 2014

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Unesco glasnica Jessica Strelec, Maksim Dovečar, Moritz Hötzl, Doroteja Fabijan, Anja Marija Galun in Unesco glasnica Urška Pliberšek, smo se v sredo, 28. 5. 2014, udeležili zaključka projekta Revščina, ki so ga na Srednji ekonomski šoli Maribor letos poimenovali Mladi za mlade.

Prireditev je potekala v amfiteatru Srednje ekonomske šole Maribor, kjer so se s svojim delom predstavili dijaki drugih letnikov ter Unesco ekipa Srednje ekonomske šole Maribor. Ob koncu prireditve so učence in dijake povabljenih šol pozvali, da predstavijo načine, s katerimi se na njihovih šolah spopadajo z revščino.

Unesco glasnica Urška Pliberšek sem zbranim predstavila, kako se na SŠGT MB spopadamo z revščino in kakšno vlogo ima pri tem UNESCO. Izpostavila sem humanitarni sklad, ki je bil na šoli ustanovljen prav z namenom pomagati dijakom.

Po prireditvi so za dijake pripravili ogled šole in pogostitev v eni iz med učilnic, kjer je sledil pogovor o naših šolah in UNESCU.

Urška1

 

Predstavitev dejavnosti Srednje ekonomske šole Maribor

(Foto: Anja Marija Galun, 28. 5. 2014)

Urška2

 

Pevski nastop dijakinj Srednje ekonomske šole Maribor

(Foto: Anja Marija Galun, 28. 5. 2014)

Urška3

 

Nagovor Urške Pliberšek, Unesco glasnice, o spopadanju z revščino na SŠGT MB

(Foto: Anja Marija Galun, 28. 5. 2014)

Urška Pliberšek,

UNESCO glasnica