1. FESTIVAL MLADIH MARIBOR, DELAVNICA SREDNJE EKONOMSKE ŠOLE MARIBOR, 26. 5. 2014

Pet dijakinj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Unesco glasnica Jessica Strelec, Melani Purgaj, Amadeja Ješovnik, Anja Marija Galun in Unesco glasnica Urška Pliberšek, smo se v ponedeljek, 26. 5. 2014, pridružili dogajanju v okviru 1. Festivala mladih Maribor, ki mladim ponuja različne aktivnosti in dogodke. Sodelovali smo pri delavnici, ki jo je organizirala Srednja ekonomska šola Maribor.

Delavnice z naslovom Iskanje skritega zaklada so se udeležili osnovnošolci, ki so po mestu iskali zaklad,, pri tem pa spoznavali kulturne in naravne znamenitosti mesta. Prva naloga (štafeta) je sodelujoče čakala v parku pred I. gimnazijo Maribor. Po uspešno opravljeni nalogi so se ekipe osnovnošolcev odpravile vsaka na svojo pot po mestu. Na poti so se ustavili na različnih točkah, kjer so jih čakale raznovrstne naloge (sestavljanka, štafeta, uganke …), glede na uspešnost so dobili točke, ki so jih dijaki spremljevalci na koncu sešteli. Ekipe z največ točkami so imele možnost rešiti zadnjo uganko, ki jih je pripeljala do zaklada.

Na delavnici so sodelovale tudi dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Unesco glasnica Jessica Strelec in Melani Purgaj sta ekipe pričakali na Trgu svobode, Amadeja Ješovnik in Anja Marija Galun pri Gostilni Štajerc, Unesco glasnica Urška Pliberšek pa sem skupaj z dijakinjo Srednje ekonomske šole Maribor spremljala eno od ekip osnovnošolcev.

10410619_1428802337381208_7405000687855224369_n

 

Urška Pliberšek z dijaki in profesorico Srednje ekonomske šole Maribor