2. poročilo in misli o poeziji

2. poročilo in misli o poeziji

Ob prazniku Franceta Prešerna se je na naši šoli odvijala kulturna proslava. Prešeren je bil velik slovenski pesnik, zato smo letošnjo proslavo namenili spoznavanju slovenskih pokrajin, poudarek smo pa dali na kulturne ustvarjalce iz Prekmurja.

Bučkina šola je počitniška šola, ki je bila organizirana 19.2. Gre za že kar tradicionalne” delavnice na naši šoli. Letos so bile vse delavnice povezane z ekologijo. Tukaj so delavnice, ki se jih je bilo možno udeležiti:
– Odpadno je uporabno (izdelovanje stvari iz odpadne embalaže)
– Modri Jan (vrste vod, onesnaževanje vod,…)
– Eko pravljica (učenje za skrb okolja ob pravljici)
– Pohod in igre (pohod po naravi)
– Ekokviz- priprave (priprave na tekmovanje Ekokviz v računalniški učilnici)

12. marca sem sodelovala pri stojnici Unesco mladinske platforme na kulturnem bazarju v Ljubljani. Na stojnici smo imeli različne brošure, gradiva povezana z dogajanjem na področju Unesca. Ta gradiva so bila na voljo vsem obiskovalcem kulturnega bazarja, za njih pa smo priredili še nagradno igro z malimi nagradami. Menim, da smo na stojnici super sodelovali in smo kvalitetno
zastopali Unesco ideje in Unesco mladinsko platformo samo.

Minuli teden je na šoli potekala zbiralna akcija papirja. Skupaj z vrtcem Turnišče smo zbrali kar 5 ton papirja. Denar, ki se je zbral od starega papirja pa smo dali v šolski sklad, iz katerega se bo denar namenjal šolskim ekskurzijam, šolam v naravi, prenovi prostorov na šoli in učencem, ki rabijo finančno pomoč za potrebščine, dejavnosti na šoli. Zdi se mi zelo humano od nas, da smo pomagali učencem, ki trenutno rabijo pomoč, saj se nikoli ne ve kdo od nas po prav tako potreboval pomoč.

POEZIJA
21. marec je prvi spomladanski dan- enakonočje in hkrati tudi svetovni dan poezije. Poezija nas obkroža v vsakdanjem življenju, ljudje pa jo beremo zaradi močnih, pozitivnih, motivacijskih verzov, ki jih najdemo v njej ali pa zaradi stavkov, ki točno opišejo naše počutje, občutke.