Misli o minulem šolskem letu

Misli o minulem šolskem letu

Šolsko leto se je začelo lepo, saj sem kmalu po začetku devetega razreda postala UNESCO glasnica Slovenije. Tega naziva sem bila zelo vesela, saj je to tisto, kar počnem zelo rada. Potem pa so se vrstili UNESCO dogodki pomešani med te težke teste, moje treninge in tekme. Bilo je težko, a nisem obupala.

V letošnjem letu sem sodelovala na veliko UNESCO-vih dogodkih. Naj pomembnejši pa so bili: 14. srečanje UNESCO mreže Slovenije (v Ljubljani), sodelovanje na UNESCO-vi stojnici na kulturnem bazarju v Cankarjevem domu, UNESCO tek na Ptuju, srečanje UNESCO mreže Slovenije (v Celju, ker sem tudi povezovala program), sodelovanje na stojnici UNESCA na 18. mednarodnem mitingu v Velenju, sodelovanje na UNESCO-vi stojnici v Piranu (kjer sem sodelovala na natečaju ‘Skupaj zaščitimo ocean’ in tudi s svojim esejem zmagala) in zaključek nacionalnega Unesco projekta z mednarodno udeležbo DREVO = ŽIVLJENJE. Ja res bilo je naporno, a mi je bilo vse v veselje.

Tudi v plesu sem osvajala lepe rezultate, na katere sem ponosna od vseh kvalifikacijskih turnirjev do svetovnega pokala v Italiji in vseh državnih prvenstev.

Šolo pa sem zaključila, kot devetošolka. Vseh devet let sem bila odlična. Tudi v šoli sem letos osvojila bronasto priznanje iz znanja geografije in biologije, bronasto in srebrno priznanje iz znanja fizike, Angleško bralno značko in zlato bralno značko. Sodelovala sem tudi pri logiki, mediaciji, mladinskemu pevskemu zboru, splošni športni vadbi, UNESCO krožku in veseli šoli.

Ko pogledam nazaj se spomnim vseh vzponov in padcev, ki sem jih doživela. Vendar te želim čim hitreje pozabiti. Želim se osredotočiti na srednjo šolo in na nove izzive, vzpone in padce, ki se še pred mano.