Zaključno leto nepozabnih doživetij in izkušenj

Zaključno leto nepozabnih doživetij in izkušenj

Za mano je še eno pomembno leto, ki ga ne bom nikoli pozabila. Zgodilo se je toliko stvari, da se vseh niti ne spominjam več. Tudi moje življenje se je spremenilo, med drugim že to, da sem postala Unesco glasnica. Na to je vplivalo predvsem moje aktivno prostovoljstvo, ki ga opravljam že od 5. razred dalje, po vzoru dveh prostovoljk, ki sta mi v 4. razredu v podaljšanem bivanju v šoli popestrile marsikatere ure. Tako sem letos kar preko 70 ur namenila prostovoljstvu v knjižnici in v podaljšanem bivanju mlajših učencev.

 

Letos je naša generacija zaključila osnovno šolo. Sama sem se udeležila mnogih tekmovanj, srečanj, izmenjav, prireditev, na mnogih sem tudi nastopala, večinoma kot voditeljica programa. Težko je iz teh doživetij določiti tisto, ki se je bom najbolj spominjala ali ki je name naredila največji vtis. Pa naj bo to na primer bralna značka z nagradno podelitvijo knjižnih nagrad in priznanj za devetletno pridno branje. A nagrajeni smo bili tudi v šoli z nočjo branja, ki je bila prvič organizirana za nas, učence bralce iz 8. in 9. razreda. Tega dogodka najbrž nikoli ne bom pozabila! Prespali smo v šolski telovadnici, imeli pa smo pravo gledališko zabavo; improligo, kjer smo se do srca nasmejali in razvijali svoj talent improvizacije, se vključili v ustvarjalne delavnice, uživali v koncertu in skupaj pogledali lep, poučen film.

 

Celje ima sestrsko mesto Slavonski Brod na Hrvaškem in letos je naša šola skupaj z nekaterimi ostalimi celjskimi šolami obiskala njihove osnovne šole. Tam smo si pridobili veliko novih izkušenj. ko smo bivali pri svojih vrstnikih in z njimi preživeli tri nepozabne dni.

 

Vodila sem tudi program 16. podelitve športnih priznanja športnikom in klubom osnovnih šol celjske občine, kjer sem bila hkrati tudi med nagrajenkami kot najboljša športnica šole v šolskem letu 2012/13. Ponosna sem, da sem lahko opravila kratek intervju z našo olimpijsko prvakinjo Urško Žolnir. Sodelovala sem tudi v zaključnem delu našega Unesco ASP projekta DREVO=ŽIVLJENJE. Tudi valeta je bila nepozabna…, Kot dobitnica prve nagrade v državi iz razvedrilne matematike sem sodelovala pri nagradnem žrebu Bistroumi kot UNESCO glasnica. Tekla sem na 1. UNESCO ASP teku mladih na Ptuju in na atletskem mitingu v Velenju, kjer smo se celo slikali z Primožem Kozmusom.