Dogajanje Unesco-aktivnosti na naši šoli in misli o vodi

Dogajanje Unesco-aktivnosti na naši šoli in misli o vodi

Decembra smo se Unescovci naše šole-Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica udeležili 14. srečanja UNESCO mreže Slovenije. Udeležili smo se ga z našo mentorico Ireno Pungerčar. Dogodek je potekal v Koloseju v Ljubljani kot vsako leto. To leto pa je bilo posebno, ker smo dobili certifikat mednarodnega statusa v Unesco ASPnet.

Kot vsak mesec do sedaj, smo Unescovci naredili mesečni pregled svetovnih in državnih praznikov. Za vsak praznik posebej smo naredili power point in ga izobesili na plazmo tv v avli in s tem dijake dodatno opremili z informacijami.

Posebej pa se pripravljamo tudi na vzpostavljanje nove strani Unesco mreže Slovenije.

Omenim pa naj še pomaganje drugim. V mesecu januarju, ko se zaključuje prvi del šolske konference, smo učili dijake, ki so se pripravljali na popravljanje in tudi zviševanje ocen.

VODA

Brez vode človeško telo zdrži zgolj nekaj dni. Toda voda ni življenjskega pomena samo za nas ljudi, toda tudi za naravo in bitja, ki v njej živijo. Lahko smo hvaležni, da jo lahko pijemo iz pipe, brez tega da bi nas skrbelo, če bo ta voda vplivala na naše zdravje. Sama brez vode ne bi preživela niti dan, vedno jo imam sabo v moji » eko flaški« kot večina mojega razreda.